Bedrijfsprofiel

Luchtvaartbedrijf SKY unlimited B.V. is opgericht in het voorjaar van 2006, nadat de luchtvaartactiviteiten in 1992 al van start waren gegaan als eenmanszaak.

In eerste instantie werd ondersteunende dienstverlening verricht voor andere luchtvaartbedrijven op het gebied van advies, managementondersteuning en vluchtuitvoering.

In 2009 werd de stap gezet naar een eigen toestel, een Aviat Pitts S-2B, voor vliegdemonstraties en special events. Ondertussen werd het bedrijf steeds meer gevraagd voor het geven van gespecialiseerde vlieginstructie wat resulteerde in de oprichting van vliegschool SKY unlimited. Na afgifte van de vergunning, in 2011, werd gestart met het geven van vliegopleidingen onder eigen label.

Begin 2015 heeft SKY unlimited de EASA vergunning ATO (Approved Training Organisation) ontvangen van de Inspectie Leefomgeving en Transport.

Inmiddels beschikt SKY unlimited over een stabiel klantenbestand. Zij verzorgt, onder het label SKY academy, basic vliegopleidingen voor het verkrijgen van een vliegbrevet, trainingen voor het aanscherpen van de vaardigheden en speciale cursussen zoals aerobatics en upset recovery. 
Daarnaast verzorgt SKY academy aanvullende trainingen voor grote vliegscholen die opleidingen, als de geintegreerde MPL (Multi Pilot Licence) opleiding, voor beroeps- en verkeersvliegers aanbieden.

Op evenementen is SKY unlimited een graag geziene gast. In 2015 heeft zij aerobatic demo’s verzorgd tijdens diverse airshows in de Benelux. Daarnaast is zij inzetbaar voor aerial marketing en organiseert zij flight incentives.

SKY unlimited heeft faciliteiten op vliegveld Teuge (nabij Apeldoorn), vliegveld Lelystad en op vliegveld Beek (nabij Maastricht). Op deze vliegvelden beschikt zij over een eigen hangaar voorzien van alle faciliteiten die nodig zijn voor het professioneel invulling geven aan een vliegopleiding.

De vloot van SKY unlimited bestaat inmiddels uit drie toestellen:
– een Piper Archer III, voor het geven van basic training
– een Aviat Pitts S-2B, voor het geven van aerobatics training
– een Mooney M-20K-252, voor het geven van advanced flight ops training