Complex Aircraft

Eenmaal in het bezit van een vliegbrevet, met name een PPL, heeft men echter de vergunning in handen voor het vliegen van zeer geavanceerde vliegtuigen.

De wereld gaat VEEL sneller voorbij in een complex airplane. Dit heeft prominent effect op bijvoorbeeld de hoeksnelheid, descent planning, traffic avoidance en omgang met de verkeersleiding. Vooruitdenken om de situatie en het vliegtuig vóór te blijven vormt een prikkelende uitdaging.
In de stress wil het nog wel eens mis gaan. Zo is er een gezegde welke stelt: “There are two kinds of retractable-gear pilots in the world: those who have landed gear-up, and those who will”. Dat alles maakt dat het ‘seat of the pants’ flying deels plaats dient te maken voor vaardigheden als ‘system operator’. De piloot krijgt er nu functies bij zoals crew-, mission- en operations manager.

SKY academy heeft een speciaal programma ontworpen voor de transitie naar Complex Operations waarin uitgebreid aandacht besteed wordt aan de theorie, vluchtvoorbereiding en -uitvoering.

 
 
Interesse in de Complex Aircraft training, neem gerust contact met ons op.