SAFETY

SKY academy is gespecialiseerd op het gebied van Airplane Upset Recovery en met name in het onderdeel Unintentional Upset. Vanuit haar expertise heeft zij twee cursussen ontwikkeld waarmee men zich kan wapenen tegen het fenomeen LOC-I. Je leert veel over jezelf als piloot wanneer op de grens wordt gevlogen, maar ook wanneer jij je buiten de normale bounderies van de flight envelope begeeft. Piloten die deze cursussen hebben afgerond vliegen aantoonbaar veiliger en lopen een aanzienlijk kleiner risico om bij dit soort ongelukken betrokken te raken.

 
 
 
H-C-32UNINTENTIONAL STALL EN SPIN RECOVERY TRAINING

Tijdens de training Unintentional Stall en Spin Recovery leer je alles over situaties waarbij het verschijnsel van Stall en Spin kan optreden, de achterliggende aerodynamica en natuurlijk alle technieken om deze situaties te herkennen, te vermijden en resoluut te herstellen.

Lees hier meer over de opleiding.
 
 
 
 
 
H-C-66UPRT VOOR PROFESSIONALS

SKY academy verzorgt Upset Prevention and Recovery Technique (UPRT) cursussen voor afgestudeerde verkeersvliegers die hun upset recovery skills op het gebied van vliegveiligheid willen optimaliseren dan wel opbouwen. In samenwerking met Stella Aviation International heeft SKY academy hiervoor een deelopleiding ontwikkeld die is goedgekeurd door de Europese luchtvaartautoriteit EASA.

Lees hier meer over de opleiding.